Американският производител на електрически автомобили Tesla възнамерява да изправи бивш

...
 Американският производител на електрически автомобили Tesla възнамерява да изправи бивш
Коментари Харесай

Tesla съди бивш служител заради предполагаем саботаж

 Американският производител на електрически коли Tesla има намерение да изправи някогашен собствен чиновник пред съда, защото съгласно изказванията е саботирал целеустремено компанията. Обвиняемият Мартин Трип към този момент е признал, че е хакнал индустриалната система на Tesla и е споделил няколко гигабайта вътрешни данни с трети страни, предава DPA.
Агенцията се базира на обвинителния акт, подаден в съд в Лас Вегас. Пълният обсег на " противозаконните действия " към момента не е избран обаче. 

 

Tesla също по този начин упреква своя някогашен чиновник, че е правил погрешни изказвания пред пресата. Твърди се, че служителят е бил нает през октомври 2017 година като механик в завода за акумулатори на Tesla " Gigafactory " в американския щат Невада, където е имал достъп до извънредно сензитивна вътрешна информация.

 

Трип е написал програмен продукт, който е предиздвикал операционната система за произвеждане на автомобилния производител да трансферира няколко гигабайта от данните си на трети страни. Обвиняемият не е коментирал тематиката пред Ройтерс. Неговият хакерски програмен продукт е работил върху три обособени компютърни системи на други чиновници в Tesla, тъй че данните да бъдат изнасяни даже откакто той е напуснал компанията. Освен това този способ му е дал опция да трансферира обвиняването към тези лица, излиза наяве от желае.

След това се е стигнало до мощно неодобрение и проблеми с мъжа, неудовлетворен от функционалността си в компанията, а той е показал и нападателно държание към сътрудниците си.

„ В рамките на няколко месеца, откогато Трип се е включил към Tesla, мениджърите му го определили като имащ проблеми с работата и от време на време ядосан по отношение на сътрудниците си. В резултат на това на или към 17 май 2018 година Трип е бил преназначен на нова роля. Той обаче не е бил удовлетворен от новата си позиция “, написа в документите на съда.

Директорът на Tesla Илон Мъск към този момент осведоми чиновниците си в имейл през уикенда  за хипотетичния зложелател в личните редици. „ Служител извърши " изобилен и нездравословен бойкот ", заяви мениджърът в мейл до всички чиновници в неделя вечер.

Като претекст Мъск тогава уточни мечтано от служителя покачване, което е било отхвърлено. Но по думите на милиардера зад дейностите можело да се крият доста повече неща,  тъй че следствието ще продължи.

Мъск загатна даже, че може да си показа и скрит план. „ Както знаете, има дълъг лист от организации, които желаят Tesla да почине ", написа основният изпълнителен шеф, като имаше поради компании от петролната и газова промишленост и спекулантите на Wall Street, които залагат против акциите на компанията.

По-късно Мъск заяви и за пожар в завода на Tesla във Фримънт, Калифорния, като също го обвърза с възможен бойкот, и прикани чиновниците да „ обръщат внимание на всичко, което не е в най-хубавия интерес на нашата компания ".  
По публикацията работиха: Бойчо Попов, редактор Виктория Тошкова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР